Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-04@04:06:14 GMT

چرا سقوط قیمت نفت پرشتاب شد ؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۸۱۶۳

چرا سقوط قیمت نفت پرشتاب شد ؟

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  بانک‌های مرکزی هند، نیوزیلند و تایلند برای حمایت از رشد اقتصاد و صادراتشان در برابر پیامدهای جنگ تجاری آمریکا و چین، نرخ‌های بهره را کاهش دادند. این کاهش نرخ‌ها نشان می‌دهد که جنگ میان واشنگتن و پکن، اقتصاد جهان را تهدید می‌کند.

 

تعرفه‌های بالاتر آمریکا روی واردات چین، هر دو اقتصاد را کند خواهد کرد اما دولت چین ممکن است برای تلافی کردن تعرفه‌های آمریکا، ارزش یوان را ضعیف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش یوان دوشنبه هفته جاری به پایین هفت یوان در برابر هر دلار سقوط کرد که از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ کم‌سابقه بود. با این حال بانک مرکزی چین فعلا از سقوط بیشتر ارزش یوان جلوگیری کرده زیرا ریسک فرار سرمایه‌ها را به همراه دارد.

 

اما به دلیل اهمیت چین برای اقتصاد جهانی و به دلیل این که ارزها روی هم تاثیر می‌گذارند و از آنجا که ارتباط میان دلار و یوان به سیاست پولی جهانی جهت می‌دهد، افت یکباره ارزش یوان فشار شدیدی را به سایر اقتصادهای نوظهور تحمیل کرد. دو روز پس از افت یوان، کشورهای هند، نیوزیلند و تایلند به سرعت دست به کار شدند و نرخ‌های بهره خود را کاهش دادند. اسوار پراساد، مدیر سابق امور چین صندوق بین المللی پول در این باره به روزنامه نیویورک تایمز گفت: این یک اقدام دفاعی از سوی کشورهایی بود که به دنبال دفاع از خود در برابر آسیب‌های ناشی از تنش‌های تجاری فزاینده در سطح جهان هستند.

 

اما اقدام دفاعی ممکن است اقدام دفاعی بیشتری را به دنبال داشته باشد. با افت ارزش ارزهای بیشتر، کشورهای دیگر نیز برای دنبال کردن سیاست مشابه، تحت فشار قرار می‌گیرند. خطر رقابت بالا برای پایین بردن ارزش ارزها و در نهایت بروز نوعی جنگ ارزی وجود دارد.

 

دلار آمریکا ارز ذخیره جهان است و یک دارایی امن به شمار می‌رود بنابراین در شرایط بحرانی، سرمایه‌ها به سوی این ارز روانه می‌شود. به خصوص زمانی که ارزهای دیگر ارزش خود را از دست می‌دهند در نتیجه دلار در شرایط آشفتگی، شاهد فشارهای صعودی خواهد بود که می‌تواند مشکل ساز باشد. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بانک مرکزی را برای کاهش قابل توجه نرخ‌های بهره تحت فشار قرار داده و اگر نسبت به ارزهای دیگر قوی‌تر شود، خوشنود نخواهد نشد.

 

البته این مشکلی است که خودش ایجاد کرده است. جنگ تجاری آمریکا و چین یک جنگ انتخاب است که فعلا اوج گرفته و به این راحتی آرام نمی‌شود. خواسته‌های افزون‌طلبانه، مصالحه دو طرف را بی‌نهایت دشوار کرده است.

 

شی جین پینگ، رییس جمهور چین هیچ علامتی دال بر عقب نشینی نشان نمی‌دهد و ترامپ هم خود را کنار کشیده و راه چندانی برای خروج از جنگ تجاری برای سران قدرتمندترین اقتصادهای جهان نمانده است.

 

پیامدهای این جنگ به سرعت گسترش پیدا می‌کند. چند روز از زمانی که توییت ترامپ درباره وضع تعرفه‌های جدید روی واردات چین نگذشته است اما بانک‌های مرکزی متعددی در جهان کاهش نرخ‌های بهره را اعلام کرده اند. شاخص داوجونز اینداستریال هفته گذشته هفت درصد نزول کرد.نفت خام کاهش بهای بیشتری داشته و در نخستین هفته اوت بیش از ۱۳ درصد افت کرد. در حقیقت نفت از اوج قیمتی که در آوریل داشت، بیش از ۲۰ درصد سقوط کرده و روند نزولی پیدا کرده است.

 

نفت مشکلات خاص خود را دارد و از یک سو با کندی رشد تقاضا و از سوی دیگر با رشد سریع عرضه مواجه است. آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا که رشد غیرمنتظره ذخایر نفت این کشور در هفته گذشته را نشان داد، سقوط قیمت‌ها را تشدید کرد.

 

همچنین جنگ ارزی، تاثیر مستقیمی روی تقاضا برای نفت دارد. قوی‌تر شدن دلار، نفت را برای کشورهای دیگر گران‌تر می‌کند و روی مصرف کنندگان تاثیر فوری می‌گذارد. به همین دلیل است که نفت با دلار رابطه معکوس دارد و گرانی دلار باعث کاهش قیمت آن می‌شود.

 

با این‌همه تقاضا برای نفت به دلیل مشکلات اقتصادی گسترده‌تر شامل جنگ تجاری و وخامت شرایط اقتصادی جهانی آهسته شده است. افت پنج درصدی قیمت نفت در روز چهارشنبه پس از کاهش نرخ‌های بهره از سوی چندین بانک مرکزی، تصادفی نبوده است. تهدید جنگ ارزی نگرانی‌ها نسبت به افت شدیدتر اقتصاد جهانی را برانگیخته که مسلما تاثیر منفی روی تقاضا برای نفت خواهد داشت.

 

هیچ کس در بازار باور ندارد که بازار در بحران است. تحلیلگران کومرس بانک در یادداشتی نوشتند: ما بر این باوریم که وضعیت بازار نفت در حال حاضر در فاز اغراق است. تقاضا چندان ضعیف نیست که عملکرد فعلی قیمت را توجیه کند. با این فرض که هیچ رکودی وجود ندارد، تقاضا برای نفت باید رشد قوی را تجربه کند.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: کاهش نرخ های بهره بانک های مرکزی اقتصاد جام نیوز نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۸۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا

به گزارش قدس آنلاین طلا در معاملات روز جمعه در بحبوحه کاهش سود اوراق قرضه خزانه داری آمریکا و ضعف دلار حدود ۲۳۰۰ دلار معامله می‌شود. تاجران در حال بررسی اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه در مورد ثابت نگه داشتن نرخ بهره هستند.

قیمت هر انس طلا امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۲۳۰۱ دلار و ۲۶ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم بدون تغییر به ۲۳۰۹ دلار و ۶۰ سنت رسیده است.

شرکت کنندگان بازار انتظار سیاست‌های سختگیرانه‌تری را از سوی فدرال رزرو آمریکا داشتند، اما این بانک نرخ بهره را ثابت نگه داشته است.

جروم پاول در اظهارات خود در روز چهارشنبه گفت تا زمانی که مطمئن نشوند نرخ تورم به سمت هدف ۲ درصد کاهش می‌یابد، پایین آوردن نرخ بهره درست نیست.

وی اضافه کرد هنوز هیچ اطمینانی نسبت به روند کاهشی تورم به وجود نیامده است، بنابراین در هر اجلاس در مورد نرخ بهره تصمیم گیری خواهد شد.

فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه تصمیم گرفت نرخ بهره را بین ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ ثابت نگه دارد. بالا ماندن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

شاخص دلار هم ۰.۲۳ پایین آمده و به ۱۰۵.۳۹ رسیده است که خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزان‌تر می‌کند.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره امروز با ۰.۴۷ درصد افزایش به ۲۶ دلار و ۹۶ سنت رسید. پلاتین هم با ۰.۴۰ درصد افزایش ۹۵۸ دلار و ۵۶ سنت معامله می‌شود.

انتهای پیام/۶۳

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • قیمت طلا کاهش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش قیمت نفت توقف‌بردار نیست
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد